AJÁNLÓ
 
15:59
2014. 07. 06.
Vicceskedtünk mi Höwedesszel, meg Löw logikátlan válogatási elveivel, meg azzal, hogy inkább...
A bejegyzés folyatódik
 
15:59
2014. 07. 06.
Eszem megáll, tényleg nem szólt még senki ennek az embernek, hogy több kamera veszi egyszerre, mint...
A bejegyzés folyatódik
 
15:59
2014. 07. 06.
Nem hiszek és soha nem hittem a multinationalelf elméletben, meg a németek győztes mentalitásának...
A bejegyzés folyatódik
 
15:59
2014. 07. 06.
Ülünk, iszunk, nevetünk, de olyan mélyen, mint ahonnan Hummels elindult az ötödik előtt,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:59
2014. 07. 06.
Lassan két nappal a németek utolsó mérkőzése után, és két nappal az utolsó előtt látva...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Joga Bennyto

komment

In medias res mondjuk el, hogy valójában Löwnek fogalma sincs, hogy mi történik körülötte, mielőtt valaki elhinné, hogy Lahm azért játszott a jobb oldalon, mert egy fondorlatos terv része, ahogy Alf Ramsey is megtévesztette a világott 1966-ban, mikor csak a világbajnokság kulcsmeccseire szedte elő a VB előtt hónapokkal megálmodott 4-4-2-es felállást, ami sikerre vezette a szigetlakókat és egy azóta is elméleti kalickába zárta őket röpke fél évszázaddal ezelőtt.

Mielőtt elkezdénk azon filózni, hogy miért működik vagy nem működik ez a válogatott, úgy ahogy Löw szeretné, először azt lenne ildomos tisztázni, hogy mit is szeretne Löw és, hogy egyáltalán milyen ez a német válogatott.

Addig rendben, hogy a Sálas-éra alatt három egymást követő világeseményen jutott a négybe az Internationalelf, ami kiegészülvez ázsiaival már négyet számol sorozatban, ami rekord és meg kell tapsolni, de teljesen már hangulatban vagyunk, más érzések jönnek felszínre.

Már korábban is írtunk erről a Fertigen, hogy a nagy stíluskeresés közepette az egyes állomások szerencsésen a nagy tornákra estek, és lehet, hogy egészen más csapatot látnánk öt hónap múlva, de most semmiképp sem rajzolódik ki annyira, mint négy és nyolc éve, hogy milyen is ez a válogatott.

Őszinte, mint Klinsi alatt? Kontra, mint Afrikában? Harapós?

Lehet ez Löw sara is, aki nem tudja egy koncepció mentén beépíteni a hasonló képzést kapó, de mégis elképesztően sokoldalú tehetségeket a kezdetektől jelen lévő Bastian-féle mag mellé. Meg olyan aspektusból is megközelíthetjük, hogy bizonyos posztokra, variációkra nem adott még választ a sokat dicsért német utánpótlás, ezért Jogi -joggal- nyúl szívesebben a kipróbált harcosokhoz, mint mondjuk a perceket kapó Kramerhez vagy a nullázó Ginterhez.


Annyi biztos, hogy ez a válogatott négy éve, de még két éve sem jutott volna be a négy közé ilyen sorsolással, de mindenki szerencséjére Bastian és Lahm már nem azok a vesztesek, aminek meg voltak bélyegezve. 

Talán a tudatos a legjobb szó a csapatra, mert hiába játszik sokszor szinte értékelhetetlenül az német csapat, azért a négybe jutó csapatok közül talán nekik rezgett legkevésbé a léc, s valójában egy pillanatig nem volt kétséges a meccsek alatt, hogy a németek visszafordíthatatlanul megéghetnek.

Hogy ezt a Benny, Özil duóval sikerült elérni az valóban Löw szakértelme lenne? Erre nyilván egy kurva nagy nem lenne a válasz, főleg a horizonton feltünő Bennyvel, aki a térdével támasztja a csípőjét. Persze amíg mi sírunk Groszkrojcért, addig Höwedes kilencszer szerel a franciák ellen és Mertesacker ezt a padról nézi végig. Mi meg már rég Goretzkaról és Vidalról beszélgetünk.

Jogi valamit nagyon is megsejtett, így meg már csak az a kérdés, hogy egy tényleg csak masszív, de könyörtelen válogatott nyerhet-e érzelmek nélkül világbajnokságot egy olyan országban, egy olyan házigazda ellen, ahol minden az emócióról szól? De a kérdést úgy is feltehetjük, hogy lesz-e világbajnok balhátvéd Höwedesből, aki csapat bohócából a csapat szürke, de biztos jelképe lesz, akire évek múlva már nem fog emlékezni a statisztika, pedig kilencszer szerelt a franciák ellen.


Még mielőtt osztanád a frankót meg az élest, figyelmedbe ajánljuk blogunk multimédiás tartalmait is.