AJÁNLÓ
 
16:30
2014. 06. 17.
(hory13 posztja, de én tettem ki, mert a blogmotort nem tudja akárki legyőzni - mocsing) ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mutti vigyázó szemei

komment

Az egész úgy kezdődött, hogy ott volt Mutti. Hiába ült a kedvenc fia (Bastian aki még Schweinsteiger is) csak a padon, őt ez nem érdekelte, szigorúan nézett maga elé, ahogy azt egy igazi apák napját ünneplő Muttinak kell. Jó esetben már ebből lehet tudni, hogy nem lesz rossz a meccs, csak úgy nem utazik át az ismert világ legnagyobb hatalmú asszonyainak egyike az óceánon, hogy a szünetben a csóri portugál elnököt emlékeztesse a német hitelezők pénzügyi követelésére. Győzelem készült itt, mégpedig a jobb fajtából!

Ha emellé az ember elég sok sört is bekészített és képes volt Mezei Dániel hangjától és elementáris portugál-céronáldónyalásától elvonatkoztatni, akkor egész szép dolgokat is láthatott. Például a portugál mezes lányokat, akik a zászlóikat szépen elcsomagolták a félidőben, hogy a későn érkezők ne süssék rájuk az elcseszett céronaldós divatszurkolóságot. Vagy a kedves meleg párost, akik képesek voltak bebizonyítani, hogy talpas borospohárral is lehet meg lehet próbálni fancy módon meccset nézni, de nem érdemes, mert max kiröhögik őket. A hirtelen jött vébére reaktivált popo teljes mell- és seggszélességgel elfoglalt sörpadjáról tökéletes rálátás nyílt a német kezdőcsapatra, ahol - bár nem szerepelt "a portugálok szupersztárja, a BL-döntőt is megjárt Cristiano Ronaldo", de helyette - négy belső védővel léptünk pályára, a délután még csak poénként említett Höwedes is a kezdőben kapott szerepet, ezzel biztossá vált, hogy Herr Kardigán is olvassa a popot, másrészt hogy szeretne Jupp bácsi szintjére lépni a trollkodásban. Mondjuk a négy stabil felfutásmentes védő tényleg jó ötlet, ha egy sorral fentebb klasszikus szélsők helyett irányítókat szegezett a vonal mellé mindenki kedvenc Joggi-bear-je, Özil és Götze sem a szélvészgyors visszazárásokról híres, így a mindig alibiképes Hugo Almeida és a két szélső masszív falba ütközött középen, bár... igazából ez így ordasabb kamu mint egy gengsztertetkós luzitán verőember vékápéban, szinte nem is voltak a kapunk előtt, ha meg igen, akkor "a portugálok szupersztárja, a BL-döntőt is megjárt Cristiano Ronaldo" nem tudott túljárni Neuer eszén.
A másik oldalon örömmel konsttálhattuk, hogy a DFB-serleg megszerzése után Götze hasznosan töltöte az idejét, Dombi Tibi best-of videóiból tényleg megtanulta, hogy hogyan lehet befurakodni a védő elé, aki onnantól már csak egy meztesztnyire van a laptól és a büntetőtől. Mivel Alaba Klose nem volt a pályán, így Müller állt a labda mögé, és idegrendszerkímélő módon el is tette a sarokba. A statisztikaférisben szenvedő brazzo kollega aggódott is a büntetőből szerzett vezetés miatt, de Hummels fejese gondoskodott arról, hogy ne kerüljünk az spanyol-uruguayi páros sorsára. Még jött egy Pepe-féle gyógyszerelgurítás, egy újabb Kroos labdára érkező Müller, így a szünetre nem a legveszélyesebb előnnyel térhettünk nyugovóra.
A második félidő helyett nyugodtan leveíthettek volna egy komplett Tarr Béla filmet, kb. ugyanannyi izgalmat találhattunk volna abban is. A csapat hivatalosan roppant taktikusan és erejét beosztva kontrollálta a meccset a létszámhátrányban lévő portugálok ellen, gyakorlatilag viszont szart az egészbe, csak arra figyeltek, hogy nehogy a kelleténél jobban megizzadjanak a hőségben. Azért Götze és Gülüke még így is képes volt megmutatni, hogy nekik ezen a tornán nem a góllövés a primer feladatuk, ziccerben így hibázni legutóbb a magyar bajnokságban láttam támadókat. Löw még betrollkodta a csapatba a meglepetésember potyautas Mr. Mustit, "a portugálok szupersztárja, a BL-döntőt is megjárt Cristiano Ronaldo" talán jogosan kérdőre vonta a sporit egy büntetőgyanús esetnél, majd képes volt az egy darab Götzéből álló sorfalat bokánrúgni, hogy rpimadonnaként továbblibbenjen, hisz ahogy azt többször is megtudhattuk, ő "a portugálok szupersztárja, a BL-döntőt is megjárta"! Müller ezt annyira telibeszarta, hogy még közelről is piszkált egy gólt, így Ronaldonak (az igazinak, nem a zselésnek) lassan nem is Klosétól kell félnie, hogy megdönti a gólcsúcsát, hanem a hét meccsen nyolc gólt szerző Müllertől.
A folytatás szombaton este Ghána ellen jön, csak nehogy a sámánok Ronaldo után Müller ellen is elkezdjék keverni a sárkányfüveket. Addig viszont lehet örülni, lehet csapatni a mosolygós szelfiket, de csak óvatosan, mert a Mutti szelleme mindenhova elkísér.


Még mielőtt osztanád a frankót meg az élest, figyelmedbe ajánljuk blogunk multimédiás tartalmait is.